Brakzand naar Schiermonnikoog

Brakzand naar Schiermonnikoog

De wadlooptocht Brakzand-Schiermonnikoog

is een van de toppers onder onze tochten.

Wij bieden deze tocht in drie mogelijkheden aan:


Brakzand: €37,50 pp

Voor het eerste stukje van de tocht gaan we aan boord van het schip van Waddenschipper. Er zit namelijk een metersdiepe vaargeul tussen Lauwersoog en de plaat van Brakzand. Maar na ca 20 minuutjes varen komen we bij de landingsplek aan waar Waddenschipper met het schip een plaatlanding zal maken, waarbij iedereen het schip via de trappen kan verlaten. Even kniediep het water in en dan gaan we verder wadlopend over de relatief harde bodem van de zandplaten van Brakzand naar Schiermonnikoog. Onderweg waden we enkele geulen door, en zien we een scheepswrak liggen. Ook passeren we een “zwembadje” (een klein geultje in de platen) waar met mooi weer soms heel even lekker gezwommen kan worden. Uiteindelijk komen we na zo’n 3,5 uurtjes wadlopen bij Schiermonnikoog aan wal. Op het eiland eindigt officieel onze tocht en is de verdere dagindeling aan uzelf. Naar het dorp is het nog enkele kms lopen (of u belt een taxi) U kunt dan naar eigen keuze even rondhangen, terrasje pakken, etc. Op eigen gelegenheid neemt u later de veerboot weer terug naar Lauwersoog. (de veerboot zit bij de prijs inbegrepen)


Brakzand Anders: €40,00 pp

Hierbij kan het programma iets afwijken van de basisomschrijving.           De groepen zijn over het algemeen kleiner en we gaan bijna altijd met een eigen schip weer terug.


Brakzand Plus €45,- pp

Hierbij kan het programma iets afwijken van de basisomschrijving.

De groepen zijn over het algemeen iets kleiner.  Daarnaast is er een taxi voor u gereserveerd om terug te komen bij het schip en gaan we bijna altijd met een eigen schip weer terug.


Neemt u vooral ook een paar gemakkelijk mee te nemen schoenen mee voor op het eiland zelf, want anders loopt u daar heel ongemakkelijk op uw natte en vieze wadloopschoenen rond.

Aflasten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.


Wees op tijd bij de boot want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2022

Brakzand € 37,50:     Brakzand ANDERS €40,-:


za 08-10 13.30 uur      zo 02-10 07.00 uur

 

     

Datums 2022

Brakzand PLUS € 45,-:


zo 02-10  07.00 uur

zo 09-10  15.00 uur

Tijdsduur

Wadlopen: ca 3.5 uur

Varen + lopen + eilandbezoek : ca 8 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven 9976VN                          te Lauwersoog.

Juiste ligplek komt in uw bevestigingsmail te staan.

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • Extra kleding, handdoek, schoenen voor ná het wadlopen. Verpak dit zo goed mogelijk en waterdicht in een rugzak.
  • een flesje dinken en een broodje voor onderweg
  • je wadloopkleding trek je van te voren aan.

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. 

Druk voor meer info op de  button hieronder

En schoenen huren op de button bovenaan deze bladzijde.

Voor de sportieve wadloper

geschikt voor iedereen met een redelijke conditie vanaf 10 jaar